Hogyan kezdjem? - Shared Components

Címkék: kezdetnek

2012.07.07. 13:42

Ez a harmadik - és egyben utolsó - szakasza az oldal szerkesztésének. Itt felsorolásra kerülnek mindazok a komponensek, melyeket az oldal használ. 

Ezek a komponensek természetesen megtalálhatóak a szerkesztői nézetben is, ahol logikailag kerülnek elkülönítésre. Itt is így van ez, csak kizárólag a felhasznált "gyermek" komponensek kerülnek felsorolásra.

Hasab3.jpg

Az egyes komponensekről egyszer talán részletesebben is szó lesz, de azért végigszaladunk most rajtuk néhány mondatban:

A Tabs egy tabfül vezérlő elem, mely rendszerint a lapok tetején jelenik meg tab fülek formájában. Mindegyikhez megadhatő egy gyökér oldal, amely megjelenik a kiválasztáskor. Emellett felsorolás szinten meg lehet adni, hogy melyik oldal melyik tab fülhöz tartozik. Az adott oldalon mindig ez lesz az aktív.

A Lists of Values fix értékkészletű listákat jelöl - melyeknek forrása természetesen dinamikus is lehet - melyekre bármely oldalon tetszőlegesen hivatkozhatunk.

A Breadcrums jelentését sokáig nem értettem, de itt a "kenyérmorzsa" elnevezés tényleg találó. A lap tetején szépen jönnek elő az egyes oldalak nevei, minél mélyebben haladunk előre az oldalszerkezetben. A navigációt - a tab fülek használata mellett - nagyon hatékonnyá tudják tenni.

A Lists fix navigációs listákat, menüket takar.

A Templates alatt mindazok a html sablonok felsorolásra kerülnek, melyeket az oldal használ. Ezek módosításával egységesen minden vezérlőelem és oldal megjelenése egyszerre változtatható.

A Theme felhasznált adatbázis téma, sablon, megjelenés melyet az APEX szállít, de saját verziiót is készíthetünk.

A Security pontban az oldalon felhasznált Authorizációs sémákat láthatjuk.

A Navigation Bar szintén egy navigációs elem, rendeszerint az oldal jobb felső sarkában lévő egyszerű szöveges tageket takarja, használni igazából csak a logoutra használjuk, hiszen navigálásra ott a tab fül, a morzsa, meg még ki tudja mi minden.

A bejegyzés trackback címe:

https://htmldb.blog.hu/api/trackback/id/tr264634609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása