Hogyan kezdjem? - Page Processing

Címkék: kezdetnek

2011.07.02. 13:01

A Page Processing elemei az oldal érvényesítésével, elküldésével, végrehajtásával (Submit) kapcsolatos tevékenységet végzik.

Itt tehát nem kapnak szerepet a megjelenítéssel, elrendezéssel kapcsolatos vezérlők, hanem az oldal szerver általi feldolgozását támogatják elsősorban.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Computations részről vagyis az alapértékek beállításáról már szóltam a Page Rendering postban, gyakorlatilag ugyanaz a funkciója de itt megadhatjuk, hogy az oldalon lévő adatok alapján az érvényesítéskor egy vezérlőelem milyen értéket vegyen fel.

Az érvényesítés (Validations) szakaszban bármely vezérlőelemre vonatkozóan megadhatunk olyan logikai szabályt, melynek hamis volta esetén az oldal elküldését a program megakadályozza és egy megadott hibaüzenetben tájékoztatja a felhasználót. A hibaüzenet megjelenhet az oldal megfelelő részén vagy közvetlenül a vezérlőelem mellett is.
A vizsgálat sorrendjét itt is a szekvencia határozza meg és egy vezérlőelemhez több érvényesítési feltétel is megadható.

A programok (Processes) szakaszban PL/SQL programkód írására van lehetőség, mely az oldal végrehajtása előtt lefut. Az APEX keretrendszer egyik legfontosabb előnye az az átjárhatóság, amelyet az egyes programozási rétegek között biztosít.
Itt az oldal mögött lévő PL/SQL kódban például közvetlenül végezhetünk műveleteket az adatbázison, de a felület vezérlőelemeinek tartalmát is elérhetjük.

Az elágazás (Branches) - igazából nem tudom, mi lenne a helyes magyar szó - szakaszban megadhatjuk, hogy az oldal érvényesítése után (Submit) melyik oldalra ugorjon a program. Egy ilyen cél minden esetben kell hogy legyen egyébként a program hibára fut. Megadhatunk azonban több célt is, melyeket a program a szekvencia valamint a végrehajtási feltételek ismeretében választ ki, természetesen az elsőt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://htmldb.blog.hu/api/trackback/id/tr263032391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása